قشم ، بزرگترین جزیره هرمزگان است و طبیعت شگفت انگیزی دارد. به همین دلیل هم هست که طبیعتش را جزو عجایب هفتگانه میدانند. قشم، جزیره آب و آفتاب و خاکش مثل رنگین کمانی پر از رنگ است. اینجا جایی است که جاهای دیدنی کم ندارد و به همین دلیل هم شاید فرصت دیدن همهاش را نداشته باشید. ما در اینجا جذاب ترین جاهای دیدنی قشم را که نباید بدون دیدن آنها جزیره را ترک کرد بهتان معرفی میکنیم.با صورتیک همراه باشید
دره ستارگان
اگر از قشم راه ساحل جنوبی را در پیش بگیرید به روستای برکه خلف میرسید و با رفتن به راه خاکی شمال این روستا، منطقهای وسیع جلوی رویتان قرار میگیرد که پر است از کوههای تو در تو و رسوبی. گذشت زمان و باد و طوفان از این منطقه، ستونها، دالانها و حفرههای تو در تویی ساخته است و همینکه از بین دالانهای تو در توی آن عبور کنید آسمان آبی بالای سرتان خودنمایی میکند و اگر باد هم بیاید همه چیز تکمیل میشود تا فضایی وهمآلود را به وجود آورد. محلیها به این دره، دره ستاره افتاده میگویند و معتقدند حدود دو میلیون سال پیش، ستارهاى از آسمان افتاده و سنگ و خاک و ماسهها را به شکلهای عجیبی درآورده است.
ژئوپارک قشم
هر طرف قشم را که نگاه کنید، چیزی وجود دارد که درگیرتان کند، حال میخواهد آب باشد یا کوهها و صخرههایی که به شکلهای مختلف درآمدهاند، اما تمرکزهمه اینها در بخش غربی جزیره بیشتر است، جایی که به آن ژئوپارک میگویند. در این بخش از جزیره علاوه بر گونههای گیاهی و جانوری، پرندگانی مثل فلامینگو، پرستو، شهد خور، بلبل خرما و هزاران پرنده دیگر با اسمهای عجیب و غریب هم وجود دارند. هر از چندی هم ممکن است آهو یا غزالی از لابه لای بیشهها بیرون بیاید و شما را دنبال خودش بکشاند.
وجود تخت سنگهایی که بر اثر سایش به شکلهای مختلفی مثل لاکپشت، سگ، مارمولک، اسب آبی و یا حتی چهره آدم درآمدهاند، از جاذبههای دیگر این بخش است. به اضافه جنگلهای شگفت انگیز حرا، گنبد نمک، غارهای نمک، چشمههای آب معدنی، تنگه چاهکو، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیسها، کلات کشتاران و دهها تخته سنگ و صخره با شکلهای عجیب و غریب و دریایی که در پس زمینه همه اینها خودنمایی میکند.
جنگل های حرا
اسم قشم با جنگلهای حرا گره خورده است، جنگلهایی که زیبایی و شگفتی پنهان و پدیدار شدن ناگهانیاش از زیر آب حیرت هر ببینندهای را به دنبال دارد. جنگلهای حرا که در منابع نوشته شده درختان مانگروی آن را یک ایرانی از هند به قشم آورده، در شمال جزیره قرار گرفته و با بالارفتن آب به زیر آب میروند و همین که آب پایین برود، دشت وسیعی از درختان حرا از دل آب بیرون میآید که شگفتی هر بینندهای را به دنبال دارد. این شگفتی وقتی دوچندان میشود که بدانیم این جنگلها در آبهای شور زندگی میکنند.
جنگلهای حرا عمری ۳۰ تا ۴۰ میلیون ساله دارند و از عجایب هفتگانه جزیره قشمند. این جنگلها از بندر لافت تا روستای سهیلی و در فضایی ۷ هزار و ۲۳۶ هکتار متری کشیده شدهاند. عمق آب منطقهای که جنگلهای حرا در آن قرار دارد بیشتر از یک تا یک و نیم متر نیست و همین مسئله باعث میشود با فروکش کردن آب دریا ۶ تا ۷ ساعت نمایان شوند.
تنگه چاهکوه
یکی از بهترین جاهای دیدنی قشم، تنگه چاهکوه است. ۷۰ کیلومتر مانده به شهر قشم و در کنار روستای چاهوی شرقی، در بخش غربی ساحل شمالی جزیره قشم، درهای قرار گرفته که با قدم گذاشتن در آن وارد دنیایی پر از وهم و خیال میشویم. تنگه چاهکوه ۱۰۰ متری که اسمش چاهکوه است در دل کوهی سنگی قرار گرفته و همین که پا در آن بگذارید با فضایی عریض با دیوارههایی بلند مواجه میشوید. اما این وضعیت چندان دوام ندارد و اگر به سمت جنوب دره بروید از عرض راه کم میشود و آنقدر راه باریک میشود که دیگر به زحمت میتوان آسمان را آن بالا دید. شاید این باریک شدن راه حتی راه رفتن را دچار مشکل کند ولی در ادامه دالانهایی قرار گرفته که میشود قدری در آن نشست و خستگی در کرد.
همانطور که از اسم دره پیداست، دره چاههای زیاد اما کم عمقی هم دارد، چاههایی که اهالی روستای چاهو آن را برای ذخیره و هدایت آب باران حفر کردهاند و هرکدام از آنها قدمتی باستانی دارند.
سد و روستای گوران
در ساحل شمالی جزیره قشم و ۸۰ کیلومتر مانده به این جزیره سد تاریخی گوران در روستای گوران قرار گرفته که هر کدام از قسمتهایش مربوط به یک دوره تاریخی است. ساخت پی آن به دوره هخامنشیان برمیگردد، تاج آن را ساسانیان ساختند و خود سد را بالاخره پهلویها تمام کردند. قدم گذاشتن در روستای گوران خودش سفر جداگانهای است و تنها به دیدن سد گوران محدود نمیشود. گوران که از کلمه گبران گرفته شده و زرتشتیان در آن زندگی میکردند، جایی است که بیشتر قایقها،لنجهای ماهیگیری، لنجهای باری و مسافربری در آن ساخته میشود و هر طرف را که نگاه کنید عدهای مشغول سرهم کردن چوب ساج و تنه درختان محلی و پیچ و مهره کردن آنها هستند.
جزیره هنگام
جزیره هنگام در جنوب مرکزی جزیره قشم و در حد فاصل ۲ کیلومتری این جزیره و در جلوی روستای شیب دراز واقع است. جزیره هِنگام که قدیمیها به آن هنجام و هنیام هم میگفتند یکی از این جزیرههاست که در جنوب قشم قرار گرفته ، ۵۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و پر است از معادن نمک،خاک و سرب.
از نقاط دیدنی جزیره جدا از مردم آن که به ماهیگیری مشغولند، تأسیسات بندری انگلیسیهاست، به اضافه اینکه تماشای دستههای دلفین اطراف جزیره، لاکپشتان دریایی و سواحل زیبای صخرهای و شنی انتظارمان را میکشند. شنا و غواصی در سواحل و دیدن آهوانی که در جزیره اینطرف و آنطرف میدوند از دیدنیهایی است که هنگام را خواستنیتر میکند. همچنین پارک کروکودیل نوپک مهمترین مرکز گردشگری ساخته شده در این جزیره و اولین مزرعه پرورش کروکودیل ایران است و در کنارش امکانات کمپینگ هم وجود دارد، البته اگر ترس کروکودیلها خواب را به چشممان بیاورد.
جزیره ناز
از جاهای دیدنی جزیره قشم جزایر اطراف آن و یکی از بهترینهایش ناز است. جزیره ناز ۲۲ کیلومتر با قشم فاصله دارد. اینجا جایی است که صدفهای رنگارنگ وعروسهای دریایی در ساحلش انتظارتان را میکشند و میتوانید با پاى پیاده یا ماشینتان به اندازه یک کیلومتر در آبهاى خلیج فارس پیشروی کنید. اگر اهل غواصی هم هستید سایتهاى بکر و منحصر به فردی براى غواصى در محدوده جزیره در انتظارتان نشسته است.
جزیره ناز تقریباً سه هکتار است ، ساحل شنی ندارد و دیوارههای صخرهای به ارتفاع ۵ تا ۱۰ متر اطراف آن را گرفته است. در زمان جزر با پسروی کامل آب دریا، برای مدت کوتاهی، باریکهای از خشکی جزیره ناز را به ساحل قشم وصل میکند. هر چند زمان این اتفاق کوتاه است، اما در همین مدت مىتوانید از بالای ناز، تنگه هرمز و جزیره لارک را ببینید، اینجا بهشتی است که از آن غافل بودیم. تماشای فلامینگوها و مرغان دریایی جزیره را هم از دست ندهید.
ممنون از این که همراه با صورتیک بودید