{{ctrl.notification}}
برج میلاد ششمین برج بلند مخابراتی جهان

برج میلاد، برج مخابراتی چندمنظوره‌ای است که با ارتفاع ۴۳۵ متر به‌عنوان بلندترین برج مخابراتی ایران شناخته شده است. این برج در تهران، پایتخت ایران قرار دارد.

زیربنای این برج چیزی حدود ۱۳ هزار متر است و ازنظر وسعت کاربری سازه رأس، در میان تمام برج‌های مخابراتی دنیا رتبه اول را دارد. این برج زیبا به دلیل بلندی و ظاهر متفاوتش تقریباً از همه جای تهران دیده می‌شود.

 

در این مطلب به سراغ حقایق جالبی در رابطه با برج میلاد رفته‌ایم که شاید تابه‌حال آن‌ها را نشنیده باشید:

۱. ساخت یک برج مخابراتی و مجموعه یادمان بخشی از طرحی بسیار بزرگتر به نام شهستان پهلوی هستند که پیش از انقلاب اسلامی ایران طراحی‌شده و در دست احداث بود.

 

برج میلاد-صورتیک

 

۲. غلامحسین کرباسچی معتقد است طرح برج میلاد در دوره شهرداری او و با توجه به سفرهای خارجی‌اش ارائه‌شده است. پیشنهاد ساخت یک برج و تالار نمادین برای شهر تهران در سال ۱۳۷۰، در زمانی که مسعود رجب پور شهردار تهران بود، مطرح شد و در پایان سال ۱۳۷۲، محل کنونی از میان ۱۷ نقطه پیشنهادی ساخت آن برگزیده شد.

 

 

 

۳. کلنگ ساخت این برج در دی‌ماه ۱۳۷۶ پس از سه سال مطالعات شناخت و امکان‌سنجی بانام یادمان (مرکز ارتباطات بین‌المللی تهران) بر زمین خورد و در سال ۱۳۸۰ به پیشنهاد شورای اسلامی شهر تهران به مناسبت یکصدمین زادروز امام خمینی (ره)، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران بانام برج میلاد تغییر یافت. ساخت این برج ۱۱ سال به درازا انجامید. در ۸ سال نخست تنها ۴۰ درصد از برج تکمیل‌شده بود، اما با سرعت بخشیدن به پروژه توسط محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، ۶۰ درصد بعدی در ۳۰ ماه ساخته شد.

 

 

 

 

۴. پس از ۱۱ سال از آغاز ساخت و در روز ۱۶ مهر ۱۳۸۷، برج میلاد با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران با شعار «آسمان نزدیک است» گشایش یافت.

۵. برج میلاد، میان تپه‌ای با مساحت تقریبی ۶۲ هکتار واقع در جنوب محله شهرک غرب و شمال کوی نصر (گیشا) در منطقه ۲ شهرداری تهران قرار دارد. این محل پس از بررسی و مطالعه ۲۱ نقطه و انتخاب ۱۷ نقطه از مختلف شهر تهران توسط یک گروه شامل تیم شهرسازی، تیم مطالعات تلویزیون، مخابرات، راه و ساختمان، اقتصادی، معماری، هواشناسی، تیم مطالعات ترافیک و تیم ژئوتکنیک برگزیده‌شده است.

۶. برخی بر این باورند که این برج روی سامانه گسل شهرک غرب ساخته شده است.

۷. برج میلاد از ۵ قسمت اصلی شامل، شالوده، ساختمان پای برج (لابی)،‌ بدنه اصلی برج، سازه رأس و دکل تشکیل شده که ساختمان رأس آن، یکی از بزرگ‌ترین ساختمان‌های رأس در برج‌های مخابراتی دنیا است.

 

 

۸. برج میلاد بیستمین بلند نامتکی (سازه‌هایی که بدون هیچ نگه‌دارنده‌ای همانند سیم و دکل سرپا هستند) جهان است.

۹. مرکز ارتباطات بین‌المللی تهران که باهدف رفع نیازهای مخابراتی و تلویزیونی تهران ساخته شده، از چهار بخش اصلی شامل: برج مخابراتی-تلویزیونی، مرکز همایش‌های بین‌المللی، هتل پنج ستاره بین‌المللی و مرکز تجارت جهانی تشکیل شده است.

 

۱۰. این برج سازه‌ای است بتنی که پایه اصلی برج بتن آرمه است. ارتفاع آن ۳۱۵ متر از روی زمین طبیعی با مقطع حجره‌ای (سلولار) است که حدود ۳۳۰۰۰ مترمکعب بتن در آن مصرف شده است.

۱۱. بدنه برج، شامل هسته مرکزی و چهار عدد باله است که درون‌هسته مرکزی ۳ حجره به آسانسورها و یک حجره به راه‌پله اضطراری اختصاص یافته است.۶ آسانسور شیشه‌ای در سه طرف بدنه برج، هر یک با ظرفیت ۲۵ نفر قرار دارد که با سرعت متوسط ۷ متر بر ثانیه، بازدیدکنندگان را به بالای برج منتقل خواهد کرد.

 

۱۲. نگهداری از برج ميلاد ماهانه ۸۰۰ ميليون تا يک میلیارد تومان هزينه دارد!

۱۳. راه‌اندازی رستوران گردان برج ميلاد که بزرگ‌ترین رستوران گردان جهان محسوب می‌شود، بدون حاشيه نبوده است. علی‌رغم سرو بستنی طلا در اين رستوران که منجر به برخورد شهردار تهران با پيمانکار اين رستوران و دستور توقف سرو اين بستنی گران‌قیمت شده بود، ظاهرا شهرداری و شرکت برج ميلاد همچنان انتخاب پيمانکاری که برای بهره‌برداری از رستوران گردان صورت گرفته را مناسب می‌دانند و تصميمی در خصوص تغيير آن اتخاذ نکره‌اند.

 
 
 
 
 

 

date_range شنبه 10 آذر 1397 remove_red_eye 3806 بازدید favorite_border 0 chat 0
بخش
شماره موبایل
شماره ثابت
کانال تلگرام
پرواز داخلی
09351600466
02191099499
ثبت نظر
chat 0